Glöggkokta päron med mascarponekräm och pistagenötter
Ingredienser
Glöggpäron
- 4 fasta päron
- 1 flaska vinglögg alkoholfri funkar fint med
- 2 kanelstänger
- 1 tsk kardemummastjärnor
- 1/2 msk kryddnejlikor
- 1 stjärnanis
Mascaponekräm
- 1 dl vispgrädde
- 225 g mascarpone
- ½ dl florsocker
- Saft från ½ citron
Garnering
- 1 dl hackade pistagenötter eller pumpakärnor
Instruktioner
Gör så här:
- Skala päronen försiktigt, men spara stjälken.
- Lägg päronen i en kastrull och häll på glöggen så det täcker päronen helt, tillsätt kryddorna.
- Koka upp och låt puttra på medelvärme tills päronen mjuknat, ca 40 minuter beroende på hur stora päronen är. Låt päronen ligga kvar i kastrullen, helst över natten.
- Vispa ihop alla ingredienser till krämen, smaka av med citronsaften så det inte blir för sött.
Montering och garnering
- Dela päronen på hälften, på längden. Bred ut en klick kräm på ett fat, lägg på en päronhalva och strössla över pistagenötterna. Njut!