Vaniljkräm är perfekt till tårtor, desserter, fyllning till bullar, äta med sked! Ja ni fattar, det är så galet gott. Krämigt och så mycket smak när jag har i en hel vaniljstång.
Du kan absolut byta ut mot vaniljpulver, smaka då av hur mycket du vill ha. Färgen blir lite trist men smaken av vanilj är där helt klart även om den inte blir lika stark som med äkta vaniljstång. Här hittar du ljuvliga vaniljbullar.
Vaniljkräm
Ingredienser
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 1 ½ dl mjölk 150g
- 2 dl vispgrädde 100g
- ½ dl strösocker 45g
- 2 äggulor
- 1 msk majsstärkelse Maizena
Instruktioner
- Gör så här!
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan på en kniv. Häll ner alla ingredienser i en kastrull, ja även vaniljstången.
- Sjud krämen på medelvärme och rör hela tiden till krämen tjocknat, ta av från värmen. Häll ner i en ren bunke, plasta direkt mot ytan och låt svalna innan du ställer in den i kylen.