Julrecept, Kladdkakor, Nyårsrecept

Saffranskladdkaka med passionsfrukt

0 röster

Saffranskladdkaka med passionsfrukt, len frosting och ja såklart brynt smör i smeten. Varför inte liksom? Så här har ni en söt, lite nötig, syrlig kladdkaka som jag lätt skall göra till jul eller kanske nyår? Avsluta året med saffran kan nog bli helt perfekt?!

Kladdkaka är så sjukt enkel att svänga ihop så jag vill nästan alltid toppa den med godsaker för att inte bli uttråkad, men jag lovar att den är supergod med lättvispad grädde eller glass. Tänk glass och kolasås.. slurp!

Kolla in hur krämig den är.. dreglar!

Visst blir du lite pirrig av färgen? Så fräsch alltså! Du kan baka kladdkakan flera dagar innan servering för att minska på den onödiga julstressen. Skit i stressen, gör det du vill och behöver. Njut resten av tiden! Mitt motto kring jul helt klart!

Saffranskladdkaka med passionsfrukt

12 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smör brynt
  • 100 g hackad vit choklad
  • 0,5 saffran
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker 180g
  • 2 ½ dl vetemjöl 150g
  • 1 nypa salt

Färskostfrosting

  • 200 g neutral färskost
  • ½ dl florsocker ca 30g
  • 1 dl grädde 100g
  • 1 citron rivet skal av hela citronen och saft av halva

2st passionsfrukter

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och klä in en springform (ca 23cm) med bakplåtspapper.
    • Bryn smöret försiktigt i en kastrull på medelvärme, rör ner saffran och vit choklad, rör om tills chokladen smält helt. Rör ihop resten av ingredienserna i en bunke och häll ner smörsmeten, vispa ihop till en jämn smet utan att vispa in för mycket luft. Fördela smeten i formen och grädda i ca 13 – 15 minuter. Kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten. Låt kladdkakan svalna och ställ gärna i kylen över natten.
    • Vispa upp färskosten med elvisp, sikta i florsocker och vispa ihop. Tillsätt grädde, rivet citronskal och pressa i citronjuice, vispa till en krämig frosting.
    • Bred ut frostingen över kladdkakan och skeda ut passionsfrukt över, servera och njut.

    Tips!

    • Kladdkakan håller sig fint även garnerad i kylen om du vill förbereda kakan dagen innan, kanske att du vill lägga på passionsfrukten precis innan servering dock.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x