Go Back

Saffranskladdkaka med passionsfrukt

12 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smör brynt
  • 100 g hackad vit choklad
  • 0,5 saffran
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker 180g
  • 2 ½ dl vetemjöl 150g
  • 1 nypa salt

Färskostfrosting

  • 200 g neutral färskost
  • ½ dl florsocker ca 30g
  • 1 dl grädde 100g
  • 1 citron rivet skal av hela citronen och saft av halva

2st passionsfrukter

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och klä in en springform (ca 23cm) med bakplåtspapper.
    • Bryn smöret försiktigt i en kastrull på medelvärme, rör ner saffran och vit choklad, rör om tills chokladen smält helt. Rör ihop resten av ingredienserna i en bunke och häll ner smörsmeten, vispa ihop till en jämn smet utan att vispa in för mycket luft. Fördela smeten i formen och grädda i ca 13 - 15 minuter. Kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten. Låt kladdkakan svalna och ställ gärna i kylen över natten.
    • Vispa upp färskosten med elvisp, sikta i florsocker och vispa ihop. Tillsätt grädde, rivet citronskal och pressa i citronjuice, vispa till en krämig frosting.
    • Bred ut frostingen över kladdkakan och skeda ut passionsfrukt över, servera och njut.

    Tips!

    • Kladdkakan håller sig fint även garnerad i kylen om du vill förbereda kakan dagen innan, kanske att du vill lägga på passionsfrukten precis innan servering dock.