Mat, Sås & Dipp

Rostade vindruvor med fetaostkräm

0 röster

Rostade vindruvor med fetaostkräm är en perfekt blandning mellan sött och salt. Krämig salt och syrlig fetaostkräm passar som handen i handsken med söta vindruvor. Du kan absolut piffa den med vitlök, kryddor, örter eller tex. chiliolja.

Bästa Katja Rangstam har fotat.

Jag hade förr en paradrätt med smörstekta vindruvor i en fläskfilégryta, det var många år sedan jag gjorde den men det är så sjukt gott med sötman från vindruvorna. Lovar fixa ett recept på det i härlig 90-tals anda.

Rostade vindruvor med fetaostkräm

Ingredienser

Rostade vindruvor

  • 1 ask röda vindruvor 500g
  • 2 – 3 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar

Fetaostkräm

  • 200 g fetaost
  • 1 ½ dl fet yoghurt grekisk eller rysk helst
  • 1 – 2 msk pressad citron

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 vanlig). Skölj och torka vindruvorna ordentligt, klipp mindre klasar och placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och gnid in vindruvorna. Strö över flingsalt och svartpeppar. Rosta i ca 20 – 30 minuter, jag brukar kolla när dom har börjat spricka lite, då är det klart.
  • Mixa eller vispa ihop alla ingredienser till fetaostkrämen. Vill du kan du även riva i citronskal och lite vitlök. Här är det bara fantasin som stoppar dig.
  • Bred ut fetaostkrämen på ett fat, låt vindruvorna svalna lite innan du placerar ut på krämen. Ringla över om du har olja kvar på plåten, dra på lite extra svartpeppar och färska örter om du har hemma. Servera med några skivor bröd, frökex eller knäckebröd.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x