Lakritskakor
Ingredienser
- 2 tsk vaniljpasta
- 225 g smör (rumsvarmt)
- 1 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 3 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- saltlakrits strössel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C varmluft.
- Vispa smör och socker fluffigt ca 3 min med elvisp. Tillsätt ägg och vaniljpasta, vispa någon minut till.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner i smörsmeten, rör ihop till en smidig deg. Blanda i lakrits strössel sist.
- Dela upp i små bollar, väg helst (ca 20g) för att få exakta kakor. Se till att ha ett litet mellanrum mellan alla kakor på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
- Tips! Vill du ha lite segare kakor kan du tillsätta lite ljus sirap.