Midsommar, Högtider, Tårtor

Pistagemarängtårta

0 röster
Så enkelt och så vackert!

Pistagemarängtårta med pistagekräm och jordgubbar blir perfekt till midsommar! Du kan förbereda marängen redan idag!

Marängen blir så där härligt frasig med mycket smak och crisp från pistagen. Hittar du inte pistagenötter utan skal så får du gnugga bort det i en kökshandduk. Montera din tårta strax innan servering annars blir marängen lätt mjuk. Du kan pensla marängen med choklad om du vill montera den innan, chokladen funkar som en fuktspärr mellan grädden och marängen.

Så här ser den ut i mellanlagret, fullsmockad med jordgubbar!

Pistage och jordgubbar är ju det perfekta äktenskapet så att tårtan blev asgod behöver jag nog inte gå in närmare på?! Kolla in den här enkla pistagedesserten om du hellre vill göra portionsdesserter.

Pistagemarängtårta

Portioner 6 rejäla bitar

Ingredienser

Pistagemarängtårta

    Pistagekräm

    • 2 dl kylskåpskall crème fraiche
    • 2 dl kylskåpskall grädde
    • ½ vaniljstång urskrapad
    • ½ dl florsocker
    • ½ dl pistagekräm finns i välsorterade matbutiker

    Pistagemaräng

    • 3 st äggvitor
    • 1 ½ dl strösocker
    • 75 g hackade pistagenötter

    Fyllning & garnering

    • ½ ask 250g hackade jordgubbar (till mellanlagret)
    • ½ ask 250g skivade jordgubbar (till garnering)
    • 1 dl hackade pistagenötter

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 80 grader varmluft eller 100 grader vanlig. Klä en plåt med bakplåtspapper och rita två cirklar runt en assiett, ca 16 – 18 cm. Vispa upp äggvita till ett fluffigt skum och tillsätt sockret i tre omgångar, vispa tills du har en fast, blank maräng. Hacka pistagenötterna och vänd ner i marängen försiktigt. Fördela smeten i de två cirklarna och bred försiktigt ut marängen. Grädda i ca 1 ½ – 2 timmar, stäng av ugnen men låt gärna marängen står kvar och torka i ugnen.
    • Vispa grädde, crème fraiche, urskrapad vanilj och florsocker tills du har en krämig konsistens. Tillsätt pistagekrämen och vispa snabbt ihop.
    • Ta loss marängen försiktigt från pappret och lägg en botten på ett fat. Bred ut ca hälften av pistagekrämen, tänk på att inte bre ut krämen hela vägen på marängen. Skeda ut hackade jordgubbar över krämen och lägg på nästa botten. Upprepa med pistagekrämen och garnera med skivade jordgubbar samt hackad pistage.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x