Sätt ugnen på 80 grader varmluft eller 100 grader vanlig. Klä en plåt med bakplåtspapper och rita två cirklar runt en assiett, ca 16 - 18 cm. Vispa upp äggvita till ett fluffigt skum och tillsätt sockret i tre omgångar, vispa tills du har en fast, blank maräng. Hacka pistagenötterna och vänd ner i marängen försiktigt. Fördela smeten i de två cirklarna och bred försiktigt ut marängen. Grädda i ca 1 ½ – 2 timmar, stäng av ugnen men låt gärna marängen står kvar och torka i ugnen.
Vispa grädde, crème fraiche, urskrapad vanilj och florsocker tills du har en krämig konsistens. Tillsätt pistagekrämen och vispa snabbt ihop.
Ta loss marängen försiktigt från pappret och lägg en botten på ett fat. Bred ut ca hälften av pistagekrämen, tänk på att inte bre ut krämen hela vägen på marängen. Skeda ut hackade jordgubbar över krämen och lägg på nästa botten. Upprepa med pistagekrämen och garnera med skivade jordgubbar samt hackad pistage.