Nils ugnspannkaksvåfflor med bacon & lingon är sonens senaste genidrag. Det bästa som finns är när ungarna kommer med egna förslag på bakverk eller smakkombinationer. Ännu bättre är när jag slipper baka alls och dom gör allt. Men hjärtat slog ett extra slag när han frågade om jag ville fota dom och han ville styla det helt själv. OM det blev bra? Svar JA! Orimligt stolt mamma.
Nog med skryt.. typ. Våfflorna blev löjligt goda med stekt bacon i våffelsmeten och såklart skall det serveras med lingon och lönnsirap. Vi åt så många att magen stod i fyra hörn.
Vi brukar ofta göra just ugnspannkaka men det tar ju lite tid i ugnen så detta är en snabbvariant som vi kommer göra när det är bråttom. Vilket det är nästan varje dag när middagen skall fram. Så tack älskade unge för att du levererar recept!
Ugnspannkaksvåfflor med bacon & lingon
Ingredienser
Ugnspannkaksvåfflor med bacon & lingon
- Ca 10 – 12st.
Våfflor
- 2 stora ägg
- 2 ½ dl vatten 250g
- 2 ½ dl mjölk 250g
- 3 ½ dl vetemjöl 210g
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 tsk strösocker
- 100 g smält smör
- 1 pkt bacon
Garnering
- Lingonsylt
- Lönnsirap
Instruktioner
Gör så här!
- Smält smöret på medelvärme, ställ åt sidan för att svalna lite. Häll ner alla torra ingredienser i en bunke och vispa ner mjölk, vatten och ägg tills du får en jämn smet. Här kan du även använda en stavmixer. Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt ihop. Låt smeten vila i 5 minuter. Under tiden kan strimla och steka bacon. Lägg baconet på lite hushållspapper så fettet rinner av, rör ner baconet i smeten och rör om.
- Sätt på våffeljärnet så det är riktigt varmt. Grädda våfflorna, dra på lite smör i järnet mellan varje gräddning. Servera direkt med lingonsylt och lönnsirap.
Testade detta till middag ikväll och alla tyckte det var jättegott! Hade kunnat göra dubbelt så många och de hade gått åt ändå 👍 😋 Serverade med rivna morötter, grekisk yoghurt och lingonsylt.
Åh det skall jag hälsa min son som kom på receptet! 😉