Desserter, Övrigt, Påsk

Mangocurd med lime

0 röster

Mangocurd med lime är söt och syrlig på samma gång. Det är lika gott på en rostad macka som fyllning i en pavlova. Du hittar faktiskt en påskpavlova här med mangocurd.

Man får slicka upp allt som rinner ut såklart!

Den här mangocurden är helt utan gelatin så den är väldigt enkel att göra. Vill du ha den som en fastare fyllning i tex. en tårta? Tillsätt då ett blad blötlagt gelatin efter du låtit mangopurén sjuda med äggula.

Mangocurd med lime

Ingredienser

Ingredienser

  • 250 g fryst mango tinad
  • 1 lime rivet skal och limejuice
  • ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 50 g kallt smör i kuber

Instruktioner

Gör så här!

  • Tina och mixa mangon tills den är helt slät. Häll ner mangopurén med socker och limejuice samt rivet limeskal i en kastrull och låt puttra tills sockret smält helt.
  • Ställ av från plattan och vispa ner äggulorna, ställ tillbaka på värmen och rör hela tiden på låg värme tills curden tjocknat eller kommit upp i 83 grader. Sila ner i en ren bunke och tillsätt smöret, rör ihop tills du har en blank härlig curd. Du kan också mixa i smöret med mixerstav. Häll ner i en ren tätslutande glasburk, ställ i kylen minst 2 timmar helst över natten.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x