Påsk, Cookies

Påskcookies

1 röster

Påskcookies är en kaka jag vet att du vill baka för den är PERFEKT! Seg med krispiga kanter, fylld med chokladägg med mandel i. Du kan såklart ta vilka påskägg du vill men jag tror du skall hålla dig till några med chokladbas i alla fall. Kan bli lite segt med ”vanliga” påskägg kanske?

Har du sett en så fin kaka? Jag blir alltid så jäkla glad när jag ser en bild i huvet innan av hur ett recept skall bli och så blir det ännu bättre både till smak och utseende. Barnsligt kanske men så go känsla! Sen blir jag ju lättat såklart av att slippa baka om och justera.

Du kan ju dela upp degen i två delar innan du öser ner påskäggen och ta fram en helt egen smak? Alltså fylla halva degen med det du har hemma eller om du är sugen på att testa något nytt? Jag skall göra med vit choklad, lime och frystorkade hallon nästa gång. Så taggad! Kolla in min senste cookie med massa choklad och dumle.

Tänk att en del av mitt jobb är att ta perfekta bett i kakor. Lyllos mig va? Tar du lite flingsalt på efter gräddning så kommer du lyfta kakan till nya höjder. Sött och salt alltså! Mums!

Påskcookies

ca 20 kakor

Ingredienser

Kakdeg:

  • 175 g smör
  • 2 dl brunt farin socker 150g
  • 1 dl strösocker 90g
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl 270g
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • Ca 150g Chokladägg/påskägg gärna med mandel i

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält smöret och rör ner farin och strösocker, rör tills du inte har några sockerklumpar kvar. Vispa ner ägg, äggula och vaniljsocker.
  • Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och häll på smörsmeten, rör ihop till du precis har en jämn deg.
  • Dela chokladäggen försiktigt i ca 3 bitar, eller krossa med en mortel, häll ner över degen och vänd ihop tills degen fördelats jämnt.
  • Plasta in degen och ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna längre.
  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ta ut degen ur kylen och låt stå i rumstemperatur i 10 minuter.
  • Väg upp ca 40g stora degbitar (ca 2 fulla matskedar) och rulla till bollar, har du en liten ”mosklämma” så kan du använda den såklart! Placera bollarna på plåten med mycket mellanrum då kakorna flyer ut en del.
  • Grädda i ca 12 minuter, dom skall inte se för gräddade ut men se färdiga ut längs kanten.
  • Toppa kakorna med lite flingsalt.
  • Förvara kakorna i en tätslutande burk eller matlåda, låt stå i rumstemperatur eller frys in.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Malin Hammarfors
Malin Hammarfors
1 månad sedan

Så perfekta. Dessa blir det till påsk. 🩷💛🩷

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x