Frasiga härliga smördegspaket fyllda med hjortron, hasselnötter och mandel. Mums!
Superduper enkla och vrålgoda såklart! En rejäl efterrätt som passa fint med valijglass eller grädde. Du kan byta ut sylten mot bär eller annan sylt. Du ta vad du har helt enkelt.
Hjortronfyllda smördegspaket
Ingredienser
Smördegspaket
- 1 pkt fryst smördeg 4 plattor
- Ca 1 dl strösocker eller råsocker
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl mandelflagor
- 2 dl hjortronsylt.
Tillbehör!
- Vaniljglass eller lättvispad grädde
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 vanlig. Låt degplattorna tina och kavla sen ut en och en, strö över lite socker och kavla in i degen. Jag kavlar ganska tunt. Dela varje utkavlad platta i två så du får en rektangel, lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut hjortronsylt i mitten ca 3-4 cm från kanten och strö över hasselnötter och mandel. Vik över och nyp ihop kanterna. Strö lite socker över kanten och grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du lägger upp. Severa med en rejäl skopa glass eller lättvispad grädde.