Solmogna bär med mascarponekräm är en klassisk dessert jag svänger ihop när jag har sötsug deluxe eller när vi skall ha gäster och tiden för att göra något bakat inte finns. Det är perfekt att dra på lite kaksmulor eller rostade nötter såklart! Vi älskar ju krisp på alla desserter, eller hur?
Mascarponekräm med mycket citron som sen toppas med solvarma jordgubbar och hallon passar perfekt hela sommaren. Ett stort plus i kanten för att den tar max 2 minuter att slänga ihop.
Solmogna bär med mascarponekräm
Ingredienser
- 4 portioner
Mascarponekräm
- 200 g Mascarpone
- 1 dl Grädde 100g
- ½ dl florsocker 30g
- Ca 1 Citron både saft och rivet skal smaka av hur mycket du vill ha
Topping
- Hallon
- Jordgubbar
Instruktioner
Gör så här!
- Vispa ihop ingredienserna till mascarponekrämen i en bunke till en jämn kräm, glöm inte att skölja citronen ordentligt innan du finriver skalet.
- Bred ut krämen på fyra assietter och ös på med jordgubbar och hallon, garnera gärna mynta och servera! Det är supergott att smula någon god småkaka eller rostade nötter över för lite krisp.