Hasselback med äpple, päron och tosca.
Ingredienser
Hasselback med äpple, päron och tosca.
Hasselback
- 2 – 3 äpplen
- 2 – 3 päron
- 50 g smör
- ½ dl Dansukker Ljus Sirap
Tosca
- 50 g smör
- ¾ dl Dansukker Brun Farin
- ½ dl Dansukker Ljus Sirap
- 1 msk kanel malen
- 1 msk vetemjöl
- 1 ½ msk mjölk
- 150 g blandade nötter hasselnötter, pistagenötter och kokosflingor, lika delar
- 2 rejäla nypor flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
- Skala och dela frukten. Skiva halvorna men var försiktigt så du inte skär helt igenom. Smält smör och sirap i en kastrull. Lägg ut de skivade halvorna i ugnsformen, pensla på sirapsblandningen och grädda i 20 minuter. Öppna och pensla på igen efter 10 minuter.
- Hacka nötterna grovt och blanda med kokosflingor. Smält smör, sirap och brunt farin i en kastrull. Dra av från värmen och blanda i mjöl och mjölk. Tillsätt nötblandningen och salt, rör om. Klicka ut tosca i formen och grädda igen i ca 10-15 minuter till. Låt svalna innan du serverar då blir toscan så där seg och härlig.
- Servera med vaniljsås och vaniljglass för varför välja en när du kan få båda?