Scones med mandel, tranbär & kardemumma
Ingredienser
Scones med mandel, tranbär & kardemumma
- 4 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 3 nypor salt
- 2 tsk mortlad kardemumma
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- ½ dl mandelspån eller hackad mandel
- 1 dl tranbär är de torra så blötlägg i vatten en stund
- mandelspån att strö över
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke med mandel, tranbär och kardemumma. Tillsätt smör och mjölk och blanda ihop med händerna tills smeten precis gått ihop, den skall vara kladdig. Klicka ut 6 stora eller 9 små scones på en bakplåt med bakplåtspapper, strö över lite mandelspån. Grädda i ca 10-12 minuter. Servera med smör, marmelad och en skiva ost. Självklart med en kopp te till.
Tips!
- Har du en glasskopa (mosskopa) så är den perfekt att skopa ut sconesen på plåten med för att slippa kladd och då blir de lika stora.