Bröd

Glutenfria banan & havrescones

1 röster

Nybakat på morgonen, det är inte mycket som slår det? Jag gör ibland en halv sats om det bara är till mig jag skall baka. Men helt ärligt så ångrar jag mig varje gång, vill alltid ha mer och dom funkar fint att äta även dagen efter. Perfekt att rosta dom lite och breda på mycket med smör och sen skiva på ost, och sista piffat är såklart en god marmelad.

Jag äter ofta glutenfritt om det finns som ett alternativ och när jag bakar till mig själv är det nästan alltid glutenfritt. Jag och min kropp mår mycket bättre utan (tyvärr). Så att ha dessa nödrecept hjälper verkligen när det ligger hönökaka och dräller överallt här hemma. Visste ni att jag bor 3 minuters promenad från fabriken där de bakar just Åkes Hönökaka? Luktar otroligt gott när dom bakar kan jag lova!

Glutenfria Banan & havrescones

Ingredienser

Banan & havrescones

  • 6-8 scones
  • 2 mogna bananer
  • 2 st ägg
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn + lite att garnera med
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 nypor salt
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft och klä en plåt med bakplåtspapper. Skala och mosa bananerna, blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke till en kletig deg. Skeda upp scones på plåten och strö över lite havregryn. Grädda i ca 12-15 minuter tills sconesen är gyllenbruna.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Maja hallberg
6 månader sedan

Super goda, kardemumman och kanelen gör bullarna till något extra:)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x