
Trillingnötskladdkaka. Behöver jag verkligen skriva något mer? Är det okej att geniförklara sig själv en stund? Om jag just satt i mig en stor bit och om min mage tackar mig? Svar ja! Godaste jag ätit på LÄNGE! Hela jag ler just nu!

Så vad är Trillingnötskladdkaka då? Vi börjar med en kladdkaka fullproppad med mjölkchoklad. Toppar sen med ett lager nougat och ett lager choklad. Det hela avslutas med trillingnötter och flingsalt. Hur perfekt?

Jag måste ha lättvispad grädde till kladdkaka oavsett vilken sort det är, det gifter sig helt perfekt. Krämiga ljuvliga grädde du är förförisk. Jag blir alltid tveksam till folk som säger ”nej tack jag gillar inte grädde”. Hur? Hur? Hur? Men mest tycker jag synd om dom för att missa livets bästa råvara. Okej smör få också en pallplats!

Man vill ju slicka i sig den där chokladen eller hur? Så till alla er som saknar trillingnöten i chokladasken, varsågoda! Missa inte den här kladdkakan, kanske får den plats till första adventsfikat? Men glöm inte att provbaka den innan så du får njuta längre! För att njuta av den här kommer du garanterat göra! Ödmjuk? Not so much!
Trillingnötskladdkaka
Ingredienser
Trillingnötskladdkaka
- 10-12 bitar
Kladdkaka
- 150 g smör
- 100 g ljus choklad
- 3 st ägg (mellanstora)
- 3/4 dl kakao 30g
- 2 1/2 dl strösocker 225g
- 2 1/2 dl vetemjöl 150g
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Topping
- 125 g nougat odense
- 1 1/2 dl rostade hasselnötter
- 150 g hackad ljus choklad
- 2 tsk neutral olja tex. rapsolja
Garnering
- Flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och fodra en springform (20 – 23 cm) med bakplåtspapper, även kanterna. Ta lite smör på kanterna så fäster bakplåtspappret.
- Hacka chokladen medans du smälter smöret på låg värme i en rymlig kastrull, ta av från plattan. Häll ner hackad choklad och rör om tills chokladen smält helt.
- Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop med en slickepott till en jämn smet.
- Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen ca 16 – 18 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den. Låt svalna helt och ställ in i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
- Skär nougaten i kuber och smält över ett vattenbad. Bred ut nougaten på kladdkakan och ställ i kylen ca 15 minuter.
- Under tiden smälter du hackad choklad över ett vattenbad. Tillsätt sen oljan och rör ihop. Ta ut ca 3 msk av chokladen och häll ner i en spritspåse.
- Häll ut hälften av den smälta chokladen över nougaten och bred ut jämnt. Häll ner nötterna i resterande chokladen och rör om.
- Placera ut chokladnötter tre och tre med en gaffel tills du fyllt hela kakan.
- Låt kladdkakan stelna lite i rumstemperatur. Ta sen ut kakan försiktigt ur formen. Klipp ett litet hål i spritspåsen, ringla chokladen över hela kladdkakan. Toppa med flingsalt. (om du förberett för att ta fram imorgon kan du ta på saltet innan servering)
- Skall du servera kakan samma dag kan den stå i rumstemperatur annars förvarar du den i kylen.
Tips!
- Håll en kniv under varmt vatten och torka av innan du skär upp, då får du helt perfekt raka bitar.

Wow-känsla och Halleluja!! 😇
Tack för denna godsak. Älskar Trillingnöt 🙂
Konstigt en inte kom på det själv 🤭🤪
Ja haha. Den är ljuvlig!
/Linn
Haha underbart! / Linn
Hej!
Har gjort två fantastiska kladdkakor med ditt recept nu, dom är till imorgon. Kan man ha dom i rumstemperatur över natten?
Är orolig att det blir kondens på kladdkakorna…
Hälsningar Emeli
Ursäkta sent svar! Absolut går det i rumstemperatur men inte för varmt bara. Hoppas dom blev goda! Linn
Denna var såå god! 👌🏼 Kommer absolut laga den flera gånger.