Sätt ugnen på 160 grader varmluft och fodra en springform (20 - 23 cm) med bakplåtspapper, även kanterna. Ta lite smör på kanterna så fäster bakplåtspappret.
Hacka chokladen medans du smälter smöret på låg värme i en rymlig kastrull, ta av från plattan. Häll ner hackad choklad och rör om tills chokladen smält helt.
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop med en slickepott till en jämn smet.
Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen ca 16 - 18 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den. Låt svalna helt och ställ in i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
Skär nougaten i kuber och smält över ett vattenbad. Bred ut nougaten på kladdkakan och ställ i kylen ca 15 minuter.
Under tiden smälter du hackad choklad över ett vattenbad. Tillsätt sen oljan och rör ihop. Ta ut ca 3 msk av chokladen och häll ner i en spritspåse.
Häll ut hälften av den smälta chokladen över nougaten och bred ut jämnt. Häll ner nötterna i resterande chokladen och rör om. Placera ut chokladnötter tre och tre med en gaffel tills du fyllt hela kakan.
Låt kladdkakan stelna lite i rumstemperatur. Ta sen ut kakan försiktigt ur formen. Klipp ett litet hål i spritspåsen, ringla chokladen över hela kladdkakan. Toppa med flingsalt. (om du förberett för att ta fram imorgon kan du ta på saltet innan servering) Skall du servera kakan samma dag kan den stå i rumstemperatur annars förvarar du den i kylen.