Chokladbollar med frystorkade hallon är så gott! Syrligt men fortfarande med en tydlig chokladbollssmak. Elis och jag fick ett ryck igår kväll och svängde ihop lite olika sorters chokladbollar.
Mitt bidrag blev alltså hallon med kaffe från Johan & Nyström, nämligen en bärig Guji från Etiopien. Mitt absoluta favorit kaffe med tydligt bäriga toner. Ni hittar kaffet här! Perfekt kombo!
Visst är chokladbollar ett bakverk som alla gillar? Barnsligt gott!
Chokladbollar med hallon
Ingredienser
Chokladbollar med hallon
- Ingredienser
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 4 dl havregryn
- drygt 1/2 dl kallt kaffe jag hade Ethiopia Guji
- 1/2 dl kakao
- 1-2 tsk vaniljsocker
- 1 rejäl nypa flingsalt
- 1/2 dl frystorkade hallon
- kokosflingor & frystorkade hallon till att rulla i
Instruktioner
Gör så här!
- Blanda alla ingredienser utom frystorkade hallon i en bunke och vispa med elvisp till du har en jämn smet. Tillsätt hallon och blanda. Blanda kokosflingor och smula i frystorkade hallon i en liten skål. Rulla smeten till bollar och rulla sedan en och en i kokosblandningen. Ställ i kylen en stund om du vill ha kalla och lite fastare chokladbollar. Njut!