Ugnsrostad pumpapuré! Här kommer ett superenkelt recept som ni kommer få mycket användning för, både i bakverk men även till mat. Idag har jag bakat en kryddig pumpakaka och imorgon blir det en mustig pumpasoppa. Så lika bra att göra dubbel sats direkt, det går toppen att frysa in. Tänk då på att frysa rätt mängd direkt, vet jag att jag skall ha 300g till min favoritkaka då fryser jag det för sig direkt. Sen är det bara att tina och börja baka. Enkelt och så jädrans gott!
Här har du en grymt god kaka med pumpa och här har du smarriga frallor.
Pumpapuré
Ingredienser
Pumpapure
- 1 st butternut pumpa
- 1 msk rapsolja/olivolja
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader över och undervärme. Dela pumpan på längden och gröp ur pumpakärnorna. Klä en plåt med bakplåtspapper, häll på lite olja och lägg pumpan med köttet neråt, alltså skalet uppåt. Rosta pumpan i ca 45 minuter i ugnen tills den blivit mjuk. Låt svalna lite, gröp ur och mixa slät. Häll upp i tätsluten burk och ställ i kylen.