Choklad, Småkakor

Spröda muscovadokakor med choklad.

0 röster

Så himla kul att min son tagit till sig att laborera i köket. Han bad om att få baka kolasnittar och när degen var klar frågade han om inte vi kunde göra en ny smak och form. Lite lätt skadad av sin mor kanske men ändå svinkul! Så detta blev resultatet. En rund kaka med kola och chokladsmak, och såklart en touch av salt.

Spana in dessa läckra kakor!

Muscovadokakor med choklad.

En avstickare på den klassiska kolasnitten, med chokladknappar både i och på. Självklart lite flingsalt för att förhöja smaken. 
Måltid Fika
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 110 g rumsvarmt smör
  • 1 dl muscovadosocker 80g
  • 1 st äggula
  • 1/2 dl ljus sirap ca 70 g
  • 3 1/4 dl vetemjöl 190g
  • 2/3 tsk bikarbonat 4g
  • 1 nypa salt
  • ca 1 dl små chokladknappar
  • flingsalt till garnering
  • små chokladknappar till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  • Vispa rumsvarmt smör, socker, äggula och sirap fluffigt i en bunke.
  • Blanda mjöl, salt och bikarbonat och rör ihop allt till en deg. Tillsätt chokladen och blanda ordentligt.  
  •  Kavla försiktigt ut degen på mjölat bakbord och stansa ut kakor, jag använder en stans men funkar även med ett glas eller pepparkaksform. 
  • Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 – 10 minuter tills de är gyllenbruna. 
  • Om du vill ha helt runda kakor så går det att fixa direkt efter du tagit ut dom ur ugnen. Antingen så trycker du lätt mot kanten på kakan med en kniv så de blir runda, eller så snurrar du med ett glas runt kakan. 
  • När kakan fortfarande är ljummen så garnerar med chokladknapparna så de fäster och strö även lite flingsalt över. 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x