Salt chokladpuck. En spröd liten småkaka där salt möter sött i en ljuvlig kombo. Just dessa kakor kan jag inte bara ta en, det är stört omöjligt! Chokladsmaken ihop med saltet är beroendeframkallande. Så gör dubbel sats och bjud in till fika!
Ha en riktigt fin söndags kväll innan veckan drar igång igen. (som om det varit lugnt med helg)
Vill du gå all in, toppa dem med en klick dulce de leche och flingsalt.
Salt chokladpuck
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl 120g
- 1/2 dl majsmjöl 20g
- 1/2 dl kakao 20g
- 1 2/3 dl mandelmjöl 85g
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl ljust muscovadosocker 120g
- 1 tsk flingsalt
- flingsalt till garnering
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 160°C varmluft.
- Sikta alla torra ingredienser utan salt och socker i en bunke.
- Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt pösigt, ca 5 minuter och tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop försiktigt.
- Tillsätt saltet och knåda ihop degen med händerna.
- Lägg ut ett bakplåtspapper och rulla till små bollar. Tryck till dem lätt. Den här kakan kan med fördel vara lite högre, ca 0,5 cm. Strö över lite flingsalt. Om kakorna spricker lite i ugnen så är det inget att bry sig om, de smakar ljuvligt ändå.
- Grädda ca 12-15 minuter beroende på storlek. Låt svalna och njut av dessa favorit kakor.
Tips!
- Tillsätt chiliflakes i smeten för en hetare kaka, supergott! Och vill du ha en plattare och segare kaka så tillsätt lite sirap.