Rosa äppelmos är så där syrligt gott så det drar lite extra i smilbanden! Det är ju röda vinbär som tillför just syrligheten men ger också färgen en extra skjuts mor djupare rosa. Så vacker. Så lamt att gå igång på ett rosa äppelmos men hej jag gör det!
Du kan absolut göra det helt sockerfritt men jag vet att mina kids föredrar liiite sötma så därav sockret. Jag hatar ju inte heller socker direkt.
Säger du äppelmos eller äpplemos? Jag har konstaterat att jag säger båda. Oklart varför dock.
Rosa äppelmos
Ingredienser
- ca 2 kg röda äpplen
- 1 – 2 nävar röda vinbär
- ca 1/2 – 1 dl vatten (beror du hur fast du vill ha.
- 2 msk strösocker kan uteslutas helt
Instruktioner
Gör så här!
- Skölj äpplena noga och skär i mellanstora bitar med skalet på. Häll i äppelbitarna med resten av ingredienserna och koka upp i en kastrull under lock tills äpplena mjuknat. Låt svalna lite och mixa slät i mixerkanna eller med en mixerstav.
- Sila av äppelmoset med en finmaskig sil, häll sen upp direkt i väl rengjorda glasburkar med tätslutande lock. Förvara i kylen eller frys in.
Anteckningar
Köp helst EKO äpplen då moset kokas med skalet på, kanske har du egna äpplen i trädgården? Har du inga röda vinbär kan du helt utesluta bär eller välj hallon kanske?