Smulpaj med rabarber och citron
Ingredienser
- 4-6 st rabarberstjälkar
- 1/2-1 dl råsrösocker ca 90g, efter smak såklart!
- 1 msk kanel
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk lönnsirap (valfritt)
- 2 msk citronsaft
- 1 st finrivet skal från citron
- 2 dl havregryn 80g
- 1 1/2 dl vetemjöl 90g
- 1 nypa salt
- 1/2 dl rårörsocker 45g
- 150 g smör
- 3 dl vispgrädde 300g
- 1/2 dl florsocker
- 1/2 st urskapad vaniljstång
Instruktioner
Rabarberpaj, gör så här!
- Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
- Skiva rabarber i ca 2 cm stora bitar med skalet på. Blanda med socker, kanel, potatismjöl, lönnsirap, citronzest och citronjuice direkt i en pajform.
- Mät upp havregryn, vetemjöl, socker och salt i en bunke. Skiva smör med osthyvel över och blanda ihop snabbt med händerna.
- Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Supergott att strö lite extra socker över innan gräddning, eller lönnsirap.
Vaniljgrädde, gör så här!
- Vispa grädden med florsocker och urskrapad vaniljstång. Lättvispad är godast tycker jag! Severa oca njut för det här är så gott, så gott!