Grillade nektariner med vaniljglass går på ett kick och det är perfekt att använda sista glöden om du grillat till middag. Du kan såklart göra egen glass men det här är tänkt att vara en dessert som skall enkel och utan ansträngning. Lite så jag vill ha det på sommaren.
Jag brukar rosta en rejäl sats pumpafrön när jag ändå är igång så har jag sen till alla sallader och desserter i sommar. Jag rostar helst i ugnen och då tar jag lite salt och vatten på. Här hittar du recept på grillad vattenmelon med.
Så här har du en lättlagad dessert som hela familjen kommer älska. Söta nektariner, syrliga hallon, kall len glass och salta frön.
Grillade nektariner med vaniljglass
Ingredienser
Grillade nektariner med vaniljglass
- 4 nektariner
- 1 ask färska hallon
- ½ liter god vaniljglass
- 1 dl pumpakärnor
- 1 tsk vatten
- 2 nypor salt
Instruktioner
Gör så här!
- Blanda pumpakärnor med vatten och salt i en ugnsform, rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills det fått fin färg. Låt svalna. (har du bråttom så rosta i en stekpanna)
- Dela och kärna ur nektarinerna, grilla med fruktköttet nedåt i ca 3 – 5 minuter. Har du inte en grill kan du steka nektarinerna i en grillpanna.
- Lägg lite pumpakärnor i botten på en skål och varva sen med nektariner, hallon och vaniljglass. Strö över pumpakärnor och servera direkt.