Mat

Vegetarisk grillbuffé.

0 röster
Grilla citron görs varje gång grillen tänds. Funkar till allt!

Här kommer tre dunderrecept. Grillad vattenmelon med vårlök och koriander. Grillade majskolvar med vitlökssmör och grön chili. Grillad hjärtsallad med rucoladressing, parmesanost och hasselnötter. Ja ni anar hur gott va? Lite extra rosa himalaya salt på toppen. Majskolvar utan extra salt är ett BIG NO NO.. och alltid extra smör. Ja extra allt såklart!

Jag föredrar vegetariskt även när det kommer till att grilla. För det första går det så sjukt fort och sen blir det inte så tungt som med en köttbit, det är så gott och fräscht. Men var försiktig så du inte bränner vid, det går som sagt väldigt snabbt på grillen. Har du inte testat att grilla vattenmelon tidigare så är det helt klart dags för det. Sötma med lite grillad rökig smak, flingsalt som möter upp sötman och sen krispig vårlök och koriander. Är du inte team koriander? Ja men testa fint hackad mynta då, vrålgott det med.

Grillad hjärtsallad hör sommaren till, rucoladressigen mixas ihop en sekund. Så enkel med så god. Tål du inte hasselnötter, varför inte rosta pumpafrön? Eller krispiga brödkrutonger kanske stekta i smör, olja och med mycket flingsalt.

Grillad sallad, går på ett kick!

Grillade majskolvar med vitlökssmör och grön chili

Ingredienser

Grillade majskolvar med vitlökssmör och grön chili

  • 4 port

Ingredienser

  • 1 pkt förkokta majskolvar
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta fint riven
  • Några rejäla nypor Himalaya flingsalt
  • ½ dl valfria hackade örter tex. timjan, gräslök, bladpersilja

Garnering

  • Finhackad gräslök
  • Skivad grön chili
  • Himalaya flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Rör ihop ditt smör med riven vitlök och hackade örter, smaka upp med flingsalt. Ställ åt sidan.
  • Grilla majskolvarna tills dom fått fin färg och är genomvarma, dom kan absolut ligga på indirekt värma en stund efter du grillat. (Spara en del av grillen utan kol så du kan hålla maten varm utan att grilla mer) Servera majsen med några rejäla klickar vitlökssmör, hackad gräslök och skivad grön chili. Avsluta såklart med några nypor flingsalt. Majs utan salt? Nej tack!

Grillad hjärtsallad med rucoladressing, parmesanost och hasselnötter.

Ingredienser

Grillad hjärtsallad med rucoladressing, parmesanost och hasselnötter.

  • 4 port

Ingredienser

  • 2 st hjärtsallad
  • Olivolja att pensla på
  • Några nypor Himalaya flingsalt
  • Nymalen Svartpeppar

Rucoladressing

  • 1 dl turkisk yoghurt funkar fint med växtbaserat alternativ
  • 2 nävar ruccola
  • 1 vitlöksklyfta hackad eller fint riven
  • Några nypor Himalaya flingsalt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk honung eller 1 nypa socker
  • ½ st pressad citron

Instruktioner

Gör så här!

  • Mixa ihop alla ingredienser till din rucoladressing med stavmixer tills den är helt slät. Smaka av med salt och ev, mer citron. Ställ i kylen till servering.
  • Rosta hackade hasselnötter försiktigt på medelvärme i en stekpanna tills dom blir gyllenbruna.
  • Dela salladen på längden, pensla med olivolja runt om hela. Grilla tills salladen fått fin färg, ca 2-3 minuter på varje sida. Här vill vi åt fina grillränder. Lägg upp salladen på ett fat, salta och peppra, dra på med dressing och riv över parmesanost. Strössla över hasselnötter och lite extra flingsalt. Och har du citron hemma? Ja men släng på det på grillen några minuter då, passar till allt och blir en otroligt fin smak.

Grillad vattenmelon med vårlök och koriander, 4 portioner

Ingredienser

Grillad vattenmelon med vårlök och koriander

  • 4 portioner

Ingredienser

  • 1 liten vattenmelon
  • Olivolja att pensla på
  • 2 st vårlök hackade
  • Några nypor Himalaya flingsalt
  • Nymalen Svartpeppar

Instruktioner

Gör så här!

  • Skiva melonen i 2-3 cm tjocka skivor, pensla på lite olivolja runt om hela. Grilla någon minut på varje sida tills dom fått en fin grillyta. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt, hackad vårlök och koriander. Servera direkt.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x