Burrata med körsbär och fryst jalapeno, rostade hasselnötter och olivolja är det jag ätit mest hela somaren. Jag fastnar lätt i att äta en sak under en period och nej jag har inte tröttnat ännu! Frusen jalapeno är så gott och den bli mildare, lovar! Om jag skulle äta en hel rå då skulle jag svettas, men jag kan lätt riva över en hel fryst och mumsa i mig utan att det brinner i käften.
Kombinationen med burrata och körsbär eller bigarråer är den bästa kombon helt klart! ÄLSKAR!
Knappt ni behöver ett recept men såklart har jag gjort ett till er ändå! Glöm inte att du lätt kan byta ut körsbär mot persika, melon päron eller vad du har hemma!
Burrata med körsbär och frysen jalapeno
Ingredienser
- 4 st burrata
- 1 ask körsbär eller bigarråer
- 2 st frysta jalapenos
- ca 1/2 – 1 dl olivolja gärna lite kraftigare smak
- 1 rejäl näve rostade hasselnötter
- flingsalt efter smak
Instruktioner
Gör så här!
- Frys in jalapeno i god tid! Skölj, dela och kärna ur körsbären. Placera burratan på en tallrik och fördela körsbär över. Riv över frusen jalapeno, häll på olivolja och strössla på hasselnötter. Smaksätt med flingsalt och riv över lite extra jalapeno, servera direkt!