Mangocurd med lime är söt och syrlig på samma gång. Det är lika gott på en rostad macka som fyllning i en pavlova. Du hittar faktiskt en påskpavlova här med mangocurd.
Den här mangocurden är helt utan gelatin så den är väldigt enkel att göra. Vill du ha den som en fastare fyllning i tex. en tårta? Tillsätt då ett blad blötlagt gelatin efter du låtit mangopurén sjuda med äggula.
Mangocurd med lime
Ingredienser
Ingredienser
- 250 g fryst mango tinad
- 1 lime rivet skal och limejuice
- ½ dl strösocker
- 2 äggulor
- 50 g kallt smör i kuber
Instruktioner
Gör så här!
- Tina och mixa mangon tills den är helt slät. Häll ner mangopurén med socker och limejuice samt rivet limeskal i en kastrull och låt puttra tills sockret smält helt.
- Ställ av från plattan och vispa ner äggulorna, ställ tillbaka på värmen och rör hela tiden på låg värme tills curden tjocknat eller kommit upp i 83 grader. Sila ner i en ren bunke och tillsätt smöret, rör ihop tills du har en blank härlig curd. Du kan också mixa i smöret med mixerstav. Häll ner i en ren tätslutande glasburk, ställ i kylen minst 2 timmar helst över natten.