Småkakor, Julrecept

Florentiner med Kaliforniska russin

0 röster

Samarbete med California raisins Scandinavia.

Florentiner med russin & kardemumma är min To Go kaka när det är ”sötsugskris” på riktigt. Ni vet när det är kväll, du blir sugen på något söt som är riktigt gott. Kollar på klockan och 20 minuter senare sitter du i soffan med en hel tallrik full av smarriga florentiner. Kardemumman gör det hela till en julkaka va?

Jag har tagit fram receptet för att lyfta Kaliforniska russin som verkligen får ta stor plats just i julbaket varje år. Soltorkade Kaliforniska Russin är söta, saftiga och extremt goda. Det enda som används för att göra Kaliforniska Russin, förutom vindruvor, är mycket solsken och friskt källvatten. Kaliforniska Russin är 100 % naturliga. Jag har ALLTID älskat russin. När jag var liten och mina vänner valde jordgubbsglass tog jag en kula romrussin. Det är fortfarande min absoluta favoritglass, det slog mig nu att jag inte har ett recept på det så nu vet jag vad jag skall göra imorgon helt klart!

Florentiner är en perfekt kaka för den är både söt från russinen och salt från nötterna. Den är krispig men ändå seg. En kanonkaka helt enkelt, vem älskar inte en kaka man bara behöver röra ihop och som endast behöver 5 minuter i ugnen.

Perfekt att trycka ner i en stansring så slipper du kladd, pepparkaksform funkar fint med!

Här kan du spana in några härliga julrecept med Kaliforniska russin och här kan du läsa på mer om varför du skall välja just dessa ljuvliga russin. Om du som jag är en russinälskare så kan jag tipsa om att låta russinen dra över natten i tex. kaffe, juice eller rom, det är så gott! Passar perfekt som fyllning i en bulle, håll utkik för det kommer snart en ny bulle med Kaliforniska russin i flödet!

Du hittar Kaliforniska russin i alla matvarubutiker, om det står USA eller California på så har du hittat rätt. Små gulliga russinpaket har väl räddat många av oss föräldrar när barnen var små och energin behövde fyllas på. Ja både för mig och barnen såklart!

Florentiner med Kaliforniska russin & kardemumma

Ingredienser

Florentiner med kaliforniska russin & kardemumma

  • Ca 20 kakor

Ingredienser

  • 1 ½ dl kaliforniska russin 90g
  • 1 ½ dl kokosflingor ca 45g
  • 1 dl pistagenötter eller valfria nötter 60g
  • 3 ½ dl cornflakes 50g
  • 1 ½ dl sötad kondenserad mjölk ca 150g
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen kardemumma

Garnering

  • Flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft (160 grader vanlig) och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke. Smeten skall inte vara för lös, den kondenserade mjölken skall bara precis täcka alla ingredienser.
  • Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så att de blir jämna och fina, ca 4 – 5 cm i diameter. Det går lika bra att använda en pepparkaksform.
  • Strö lite extra flingsalt över kakorna och grädda ca 5 minuter, låt svalna på plåten. De får färg ganska fort så vakta på slutet. Förvara i en tät burk med lock.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x