Go Back

Florentiner med Kaliforniska russin & kardemumma

Ingredienser

Florentiner med kaliforniska russin & kardemumma

  • Ca 20 kakor

Ingredienser

  • 1 ½ dl kaliforniska russin 90g
  • 1 ½ dl kokosflingor ca 45g
  • 1 dl pistagenötter eller valfria nötter 60g
  • 3 ½ dl cornflakes 50g
  • 1 ½ dl sötad kondenserad mjölk ca 150g
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen kardemumma

Garnering

  • Flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft (160 grader vanlig) och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke. Smeten skall inte vara för lös, den kondenserade mjölken skall bara precis täcka alla ingredienser.
  • Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så att de blir jämna och fina, ca 4 – 5 cm i diameter. Det går lika bra att använda en pepparkaksform.
  • Strö lite extra flingsalt över kakorna och grädda ca 5 minuter, låt svalna på plåten. De får färg ganska fort så vakta på slutet. Förvara i en tät burk med lock.