Florentiner med Kaliforniska russin & kardemumma
Florentiner med kaliforniska russin & kardemumma
Ingredienser
- 1 ½ dl kaliforniska russin 90g
- 1 ½ dl kokosflingor ca 45g
- 1 dl pistagenötter eller valfria nötter 60g
- 3 ½ dl cornflakes 50g
- 1 ½ dl sötad kondenserad mjölk ca 150g
- ½ tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen kardemumma
Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (160 grader vanlig) och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke. Smeten skall inte vara för lös, den kondenserade mjölken skall bara precis täcka alla ingredienser.
Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så att de blir jämna och fina, ca 4 – 5 cm i diameter. Det går lika bra att använda en pepparkaksform.
Strö lite extra flingsalt över kakorna och grädda ca 5 minuter, låt svalna på plåten. De får färg ganska fort så vakta på slutet. Förvara i en tät burk med lock.