Smörstekt Levaine med fetaoströra är en perfekt frukost, lunch, mellis, middag eller kvällsmat som jag tog fram i samarbete med Global Knivar. Ja det är en enkel rätt som passar när som helst på dygnet. Att steka ett riktigt gott surdegsbröd i smör är löjligt gott, frasigt och med mycket smak. Röran har grillade oliver och soltorkade tomater så den är både söt, salt och syrlig. Precis så jag vill ha den.
Jag skulle gärna ha tålamod och kunskap för att baka eget surdegsbröd men jag besitter inget av det tyvärr. Tur är väl då att det finns bra bagerier i stan. En vass brödkniv och en stabil skärbräda är nästan ett måste när jag skall skära perfekta skivor av ett surdegsbröd som detta. Så go känsla när kniven bara glider igenom istället för att ”såga” sig igenom med en trött slö kniv. Du hittar kniven här! Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
Röran kan du variera efter vad du har för ingredienser hemma, en riktigt restfest. Det är perfekt att tömma dom där halvfulla burkarna med oliver som jag vet att du har längst in i kylen. Yoghurten kan du också ta lite vad du har, Crème Fraiche funkar minst lika bra. Bara att smaka av under tiden så du får till den rätta smaken.
Smörstekt Levaine med fetaoströra
Ingredienser
Smörstekt Levaine med fetaoströra
- 4 rediga smörgåsar
Ingredienser
- 2 dl matyoghurt tex. Grekisk eller turkisk
- 150 g smulad fetaost
- 1 ½ dl hackade gröna urkärnade oliver gärna Halkidiki grillade
- 2 msk hackad kapris
- 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
- ½ kruka grovt hackad färsk basilika
- ½ kruka grovt hackad bladpersilja
- Havssalt & nymalen svartpeppar efter smak
Till montering
- Smör
- Tomatskivor
- Krispsallad i kruka
- Stora kapris
- Krasse
Instruktioner
Gör så här!
- Blanda ihop alla ingredienser till fetaoströran i en skål. Skölj och skiva tomater.
- Skär fyra skivor av brödet och stek på båda sidor i rikligt med smör. Smöra brödskivorna och toppa med salladsblad och tomat. Fördela röran över salladen och toppa med lite extra kapris och strö över rikligt med krasse. Servera direkt!