Fräsch sommarsallad med jordgubbar, nektariner och fetaost.
Alltså en sallad som styrdes av vad jag hade i kylen, på sommaren har jag alltid färsk frukt och såklart fetaost hemma. Så att göra en god sallad är hur enkelt som helst. Du kan äta den som en hel lunch eller som ett tillbehör till något gott grillat protein.
Jag valde att steka på nektarinerna i en het grillpanna men du kan såklart grilla eller bara skära ner dom råa. Det du tycker passar bäst helt enkelt. Jag hade bara koriander hemma så det fick toppa salladen, urgott om du frågar mig. Dock är koriander inte för alla så ta då mynta istället. Minst lika gott. Här har du en variant med nektariner och burrata som jag äter orimligt ofta.
Sommarsallad
Ingredienser
Sommarsallad
- Ingredienser
- 1 liter jordgubbar
- 3 st nektariner
- 150 g fetaost
- 3 msk olivolja
- 1 ½ msk sherryvinäger vilken vinäger som helst funkar, eller citronjuice
- ½ – 1 dl hackade pistagenötter ta vad du har hemma, frön går bra med
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- Koriander eller mynta
- lite ringlad honung
Instruktioner
Gör så här!
- Skölj och rensa jordgubbarna, dela en gång. Skär klyftor av nektarinerna och stek i grillpanna i ca 2 minuter på varje sida. Grilla går såklart lika bra! Fördela jordgubbar och nektariner i en stor skål. Smula över fetaosten och häll på olivolja samt vinäger, smaka av med salt och peppar. Blanda runt och strössla över pistagenötterna, dra på lite honung med. Servera direkt och njut!