Hallontryffel
Ingredienser
Chokladganache
- 1 dl grädde 100g
- 1 msk honung ca 20g
- 100 g hackad mörk choklad
- 1 msk hallonpulver
- 15 g saltat smör
Garnering
- 1-2 msk hallonpulver
- 1-2 msk frystorkade hallon
Instruktioner
- Koka upp grädde och honung i en kastrull.
- Häll den varma grädden över den hackade chokladen i en bunke, tillsätt hallonpulver och mixa ihop med stavmixer tills du har en slät kräm. Tillsätt smöret och mixa tills du har en slät och fin kräm.
- Plasta direkt mot ytan och låt slå i rumstemperatur 2-3 timmar. Ju längre den står desto fastare blir den.
- Fyll en spritspåse med en stor rund tyll och häll i ganachen. Spritsa ut tryfflar på ett bakplåtspapper och pudra över rikligt hallonpulver. Tryck fast lite frystorkade hallon.
- Ställ i kyl tills du skall servera.