Wallys värmlandskakor
Ingredienser
- 1 dl russin, gula, gröna och vanliga russin "valfria russin" 60g
- 1 1/2 dl vetemjöl 110g
- 1 1/2 dl hackade hasselnötter 90g
- 1 1/2 dl strösocker 135g
- 2 dl havregryn 70g
- 1 tsk bikarbonat 5g
- 175 g rumsvarmt smör
- 1-2 tsk kanel 3-6g
- 1 nypa salt
Instruktioner
Värmlandskakor, gör så här!
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Blanda russinen med mjölet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och kör elvispen med degkrokarna tills du har en jämn deg.
- Rulla till små bollar, ca 18 gram, och lägg på plåten. Tryck till lätt med en gaffel, tänk på att inte lägga för tätt då de flyter ut ganska mycket.
- Grädda 8-10 minuter och låt svalna på plåten, de är lite ömtåliga när de är varma.
Tips!
- Byt ut russinen mot tranbär och vit choklad.