Jag tror de flesta har lite citrusfrukter kvar efter jul och nyår? Detta är perfekt att slänga ihop en sorbet på, hos mig blev det med blodapelsin. Jag älskar känslan när man skär igenom apelsinen och det är mycket blodröd färg. Jag diggar dock inte känslan när den inte har något rött alls, så snuvad på konfekten liksom. Denna dessert blev otroligt fräsch och det är i alla fall jag sugen på efter julen.
Jag råkade ha lite saffrans maräng kvar i skafferiet så den här desserten fick ännu ett lyft med lite crunch.
Blodapelsin sorbet
Ingredienser
- 1 1/2 dl vatten 150g
- 1 dl mjölk 100g
- 1 dl gräddfil 100g
- 1/2 dl glykos 50g
- 2 dl apelsinsocker (funkar med vanligt) 180g
- 3 1/2 dl saft från blodapelsin 350g
Instruktioner
Gör så här!
- Koka upp allt utom apelsinjuicen och ställ åt sidan. När smeten svalnat så kyl i minst 1 timma. Jag gör detta dagen innan så det får dra till sig över natten.
- Tillsätt apelsinjuicen i den kalla smeten och mixa ihop med stavmixer om du vill ha en helt slät sorbet. Kör smeten i glassmaskin och njut.
Tips på montering!
- Filea blodapelsin och lägg ca 5 filéer i botten på skålen, skopa upp 3 kulor sorbet och garnera med mer apelsin filéer. Raspa lite skal från apelsin och strö över apelsinsocker. Jag garnerade även med saffrans maräng.