Skriv ut
tid i kyl (minimum) 1 timme
Total tid 2 timmar

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vatten 150g
  • 1 dl mjölk 100g
  • 1 dl gräddfil 100g
  • 1/2 dl glykos 50g
  • 2 dl apelsinsocker (funkar med vanligt) 180g
  • 3 1/2 dl saft från blodapelsin 350g

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp allt utom apelsinjuicen och ställ åt sidan. När smeten svalnat så kyl i minst 1 timma. Jag gör detta dagen innan så det får dra till sig över natten. 
  • Tillsätt apelsinjuicen i den kalla smeten och mixa ihop med stavmixer om du vill ha en helt slät sorbet. Kör smeten i glassmaskin och njut. 

Tips på montering!

  • Filea blodapelsin och lägg ca 5 filéer i botten på skålen, skopa upp 3 kulor sorbet och garnera med mer apelsin filéer. Raspa lite skal från apelsin och strö över apelsinsocker. Jag garnerade även med saffrans maräng.