Enkel pistagecheesecake är en dessert jag gärna äter varje dag! Dessert = Varje vecka, året om! Enkel att svänga ihop och vrålenkel att älska! Det finns sötma, syra, krämighet och krisp, ja allt jag vill ha i en dessert. För visst älskar vi desserter med minimal insats? Visst vill jag fortfarande lägga tid på att klura ut den perfekta desserten som har olika konsistenser och smaker men just nu har jag inte den tiden. Fokus är alltså på enkla desserter och det verkar ni tycka om.
Har ni testat Lotus kexen ännu? Detta är Biscoff Lotus, dom där avlånga fingerkexen. Tänk er en kombination mellan pepparkaka och kolakaka, SÅ goda! Jag köper ofta dom till teamet när vi filmar på Ica och då gäller det att vara snabb för dom tar slut på ett kick.
Visst klassas det här in som en påskdessert va? Jag tror nog vi gör den här på långfredagen och tårta på påskafton. Vi kommer vara på landet i påsk och där älskar alla sötsaker! Det är ett krav att jag levererar minst en dessert under helgen men det brukar bli en om dagen. Och bullar eller någon mjuk kaka.
Pistagekrämen hittar du i välsorterade affärer eller i typ små inredningsbutiker som köper in just Gridellis pistagekräm som är sjukt god. Konsistensen är ganska fast och påminner om nutella, alltså att den är fast och går att breda ut på en rostad smörgås. Testa det, drömgott!
Jag har ju en del desserter i glas, har du testat någon av dom? Jag har en STOR favorit.. Prinsesstårta i glas med passion och hallon, du hittar den här. Men en av desserterna som ni är tokiga i är nutellapannacotta med hallongrädde och jag fattar varför! Den är så där barnsligt god och ALLA i familjen älskar den, enda tråkiga är att nötallergiker inte kan äta den då. Sorry! Men då kan du istället testa passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad. Funderar på att rota fram passionsfrukt ur frysen ASAP för sugen blev just enormt efter den.
Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex
Ingredienser
Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex
- 4 glasdesserter
Lemon curd
- 1 1/2 dl citronjuice
- Rivet skal från 1 citron
- 2 hela ägg
- 2 äggulor
- 1 dl strösocker
- 50 g kallt smör i kuber
Pistagecheesecake
- 1 dl pistagekräm Gridellis = asgod
- 200 g naturell färskost
- 1 dl florsocker
Garnering & fyllning
- 100 g Lotus Biscoff kex ca ½ pkt
- 1 ask färska hallon
Instruktioner
Gör så här.
- Börja med din lemon curd. Vispa ihop alla ingredienser förutom smör i en metall eller glasbunke och ställ över ett vattenbad. Rör hela tiden tills din curd börjar tjockna eller når 83 grader. (Den här är en lite lösare variant) Ta av från plattan och sila av med finmaskig sil, rör i smöret tills det gått in i krämen helt. Plasta direkt mot curden och ställ i kylen minst en timma. Häll sen upp i en spritspåse.
- Vispa ihop pistagekrämen i en bunke tills den är krämig. Häll ner krämen i en spritspåse med rund tyll. Lägg i kylen till montering.
- Smula kexen i en mortel eller häll ner kexen i en påse och slå en kavel över tills du har fina smulor.
- Lägg några skedar kex i botten på ett glas, spritsa en rejäl klick med pistagekräm, spritsa på lemon curd. Häll på mer kex, spritsa lite extra pistagekräm och garnera med färska hallon.