Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex
Pistagecheesecake med lemon curd & Lotus kex
Lemon curd
- 1 1/2 dl citronjuice
- Rivet skal från 1 citron
- 2 hela ägg
- 2 äggulor
- 1 dl strösocker
- 50 g kallt smör i kuber
Pistagecheesecake
- 1 dl pistagekräm Gridellis = asgod
- 200 g naturell färskost
- 1 dl florsocker
Garnering & fyllning
- 100 g Lotus Biscoff kex ca ½ pkt
- 1 ask färska hallon
Gör så här.
Börja med din lemon curd. Vispa ihop alla ingredienser förutom smör i en metall eller glasbunke och ställ över ett vattenbad. Rör hela tiden tills din curd börjar tjockna eller når 83 grader. (Den här är en lite lösare variant) Ta av från plattan och sila av med finmaskig sil, rör i smöret tills det gått in i krämen helt. Plasta direkt mot curden och ställ i kylen minst en timma. Häll sen upp i en spritspåse.
Vispa ihop pistagekrämen i en bunke tills den är krämig. Häll ner krämen i en spritspåse med rund tyll. Lägg i kylen till montering.
Smula kexen i en mortel eller häll ner kexen i en påse och slå en kavel över tills du har fina smulor.
Lägg några skedar kex i botten på ett glas, spritsa en rejäl klick med pistagekräm, spritsa på lemon curd. Häll på mer kex, spritsa lite extra pistagekräm och garnera med färska hallon.