Julrecept, Desserter

Saffranspannacotta med rödavinbär

0 röster

Saffranspannacotta med rödavinbär är en dessert jag gjort i många många år, jag tröttnar aldrig! Röda vinbär har jag alltid i frysen då det är den enda bärbusken jag har i trädgården som frodas. Du kan absolut byta ut mot ett att bär om du inte får tag i just vinbär.

Det enkla är många gånger det godaste, precis som den här desserten. Len krämig pannacotta med en skön sötma som får en stöddig liten utmaning av de syrliga bären. Perfekt kombo! Den går att förbereda och förvara i kylen. Här har du ett otroligt recept på gräddfilspannacotta med ingefärskokta päron.

Färgerna är i den här desserten är helt otroliga. Helt naturliga men svårt att tro på, jag vet. Har du inte testat just smakkombinationen röda vinbär och saffran så gör det!

Saffranspannacotta med röda vinbär

Portioner 8 desserter

Ingredienser

Pannacotta

  • 1 liter vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker 45g
  • 2 pkt saffran 1g
  • 3 1/2 st gelatinblad

Gelé

  • 1 1/2 st gelatinblad
  • 3 dl rödavinbärspuré 300g puré (400g hela bär + 2 msk socker)
  • 3 msk strösocker 40g

Garnering

  • 10 – 20 st krossade pepparkakor

Instruktioner

Pannacotta

  • Koka upp grädde, socker och saffran i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
  • Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter, krama ur och tillsätt gräddblandningen. Rör ordentligt tills gelatinet smält.
  • Häll upp i glas eller djupa skålar och låt stå i kylskåp tills pannacottan stelnat.

Gelé

  • Purén gör du enkelt genom att koka upp vinbären, låt småputtra tills dom går att mosa. Mixa och sila av.
  • Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp puré och socker och ställ åt sidan. Krama ur gelatinet och tillsätt purén, rör ihop till en len gelé.
  • Sila av och toppa pannacottan med gelén. Låt stå i kylskåp i ytterligare minst 60 minuter.
  • Ta ut ur kylen minst 20 minuter före servering. Garnera med krossade pepparkakor och njut!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x