Go Back

Saffranspannacotta med röda vinbär

Portioner 8 desserter

Ingredienser

Pannacotta

  • 1 liter vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker 45g
  • 2 pkt saffran 1g
  • 3 1/2 st gelatinblad

Gelé

  • 1 1/2 st gelatinblad
  • 3 dl rödavinbärspuré 300g puré (400g hela bär + 2 msk socker)
  • 3 msk strösocker 40g

Garnering

  • 10 - 20 st krossade pepparkakor

Instruktioner

Pannacotta

  • Koka upp grädde, socker och saffran i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
  • Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter, krama ur och tillsätt gräddblandningen. Rör ordentligt tills gelatinet smält.
  • Häll upp i glas eller djupa skålar och låt stå i kylskåp tills pannacottan stelnat.

Gelé

  • Purén gör du enkelt genom att koka upp vinbären, låt småputtra tills dom går att mosa. Mixa och sila av.
  • Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp puré och socker och ställ åt sidan. Krama ur gelatinet och tillsätt purén, rör ihop till en len gelé.
  • Sila av och toppa pannacottan med gelén. Låt stå i kylskåp i ytterligare minst 60 minuter.
  • Ta ut ur kylen minst 20 minuter före servering. Garnera med krossade pepparkakor och njut!