Hörde jag semifinal i årets upplaga av Hela Sverige Bakar? Alltså så overkligt men löjligt kul! Jag svävar precis över marken med ett leende. Men dom där små smördegs båtarna vi gjorde igår när det var franskt tema höll på att knäcka mig, jag tänkte verkligen att nu är det kört. Så otroligt tight med tid och en deg som inte fäste mot silikon formen, att jag ändå höll humöret uppe var nog det som räddade mig. Jag hade trots kaos i hjärnan kul, mycket tack vare mina medtävlande och Johan Och Tina. Vilka sköna människor jag lärt känna, tänk er att jag började dagen med asgarv och avslutade dagen med asgarv. Hur gött? Synd bara att Cissi fick lämna, den goa fina kvinna Å DÄÄ! Så nu laddar vi för nästa vecka då det blir orolig stressnivå. Något snäpp värre än allt jag gjort tidigare (förutom att föda barn). Värsta tänkbara kan jag nog ärligt säga (förutom att uppfostra barn då). Så heja på oss alla fyra men håll tummarna lite extra för att jag kan ta mig en plats i finalen. Jag kommer ge allt jag har och lite till!
SEMIFINAL!!!!!
Du kanske också gillar...
2019.
Sakta sakta har det börjat sjunka in att jag faktiskt varit med i ett bakprogram som sändes på tv, vann gjorde jag också, hur sjukt? Detta har varit så svårt att greppa, helst då det gått 6 månader mellan finalen i somras och finalen på tv för 3 veckor sen. Jag kan snarare känna känslan … Continued
Pavlova med äpple och björnbär.
En barnsligt god tårta det här! Frasig maräng toppad med syrliga äpplen och björnbär med en chokladgömma för lite extra crunch. Och sen en len lättvispad havregrädde på det. Ljuvligt är bara förnamnet! Tårtan tog jag fram i samarbete med Aito, där jag använt mig av deras havregrädde – ”Aito Oat for Wipping”. https://kaslinkaito.se/produkter/aito-oat-for-whipping/ Det … Continued
Rabarberdessert i glas
En ”slänga ihop dessert” på 10 minuter kanske? Jag älskar rabarber med grädde och ihop med lite god kaka eller kex blir det en dröm! Perfekt att bjuda många på då den är väldigt enkel och snabb att göra. Tänk på att rabarbern är godast när den fortfarande är lite krispig, den skall vara syrlig. … Continued
Vita vinbärsmarmelad med ingefära och citron
Vita vinbärsmarmelad med ingefära och citron – så gott till den där ostbrickan.
Short bread cookies med dulche & flingsalt.
Smöriga shortbread cookies är så gott, här är det både ingefära och kardemumma i degen. Toppad med söt krämig dulche leche och lite flingsalt. En kaka som funkar året runt men jag gör gärna dessa kring jul. Oftast gör jag dom utan topping och bara mölar i mig med ett stort glas kall mjölk.
Kalljästa frallor med russin & havre
Russin i bakverk är verkligen en vattendelare och jag är definitivt TEAM RUSSIN. Ta en lussebulle till exempel, vad skulle den vara utan russin egentligen? En gul bulle bara, inte kul alls. Det här brödet skall bara röras i bunken för att sen jäsa i kylen över natten. Sen är det bara att dela degen … Continued