Hörde jag semifinal i årets upplaga av Hela Sverige Bakar? Alltså så overkligt men löjligt kul! Jag svävar precis över marken med ett leende. Men dom där små smördegs båtarna vi gjorde igår när det var franskt tema höll på att knäcka mig, jag tänkte verkligen att nu är det kört. Så otroligt tight med tid och en deg som inte fäste mot silikon formen, att jag ändå höll humöret uppe var nog det som räddade mig. Jag hade trots kaos i hjärnan kul, mycket tack vare mina medtävlande och Johan Och Tina. Vilka sköna människor jag lärt känna, tänk er att jag började dagen med asgarv och avslutade dagen med asgarv. Hur gött? Synd bara att Cissi fick lämna, den goa fina kvinna Å DÄÄ! Så nu laddar vi för nästa vecka då det blir orolig stressnivå. Något snäpp värre än allt jag gjort tidigare (förutom att föda barn). Värsta tänkbara kan jag nog ärligt säga (förutom att uppfostra barn då). Så heja på oss alla fyra men håll tummarna lite extra för att jag kan ta mig en plats i finalen. Jag kommer ge allt jag har och lite till!
SEMIFINAL!!!!!
Du kanske också gillar...
Morotskaka med dulchekräm?!
Saftig morotskaka med pistage och mandelflagor, toppad med en len dulchekräm och vackra påskägg. Jag hittade vrålgoda chokladägg i en liten engelsk butik i antikhallarna här i Göteborg. Gick loss där kan jag erkänna, ordentligt också! Men men goda påskägg är fasen inte lätt att få tag i så jag njuter av dessa helt klart.. … Continued
Mjuk pepparkaka med lingon och apelsin
En riktig julkaka med syrliga lingon. Doften i mitt kök när jag bakar är helt otrolig, det doftar ljuvligt i hela huset av pepparkaka. Här är kakan som en liten och några muffins men receptet är till en ”vanlig” springform ca 24-26 cm. Mjuk pepparkaka är en klar favorit, det får mina smakminnen att kittla … Continued
Stickybuns med björnbär.
Saftiga bullar i bakform fullproppade med björnbär och drottningsylt. Bryt loss en bit, har du tur så får du med två bitar? Ett perfekt bakverk, lätt att göra, så saftigt och lyxigt att bjuda på. Bären byter du ut efter säsong men bra sylt går ju att få tag i året runt. Färgen är helt … Continued
Semmelgrottor?
Jag älskar ju semlor, det är ingen nyhet. Men härom dagen fick jag en snilleblixt och bakade semmelgrottor med min yngste son. Spröd kardemummamördeg, mandelmassa med en gnutta punsch och lättvispad grädde. Vad kan gå fel? Semmelgrottor känns som rätt namn tror jag, grottsemlor låter lite för grovt va? Det blir alltid väldigt hysteriskt kring … Continued
Lemoncurd med passionsfrukt.
Som barn älskade jag rostat bröd med smör och lemoncurd på. Men då var den färdig från butik, och idag kan jag knappt fatta att jag gillade den nu när jag gör egen. Enkelt som attans att slänga ihop och så gott! Är du en käckis så gör du extra och ger bort istället för … Continued
Skuren kola med brynt smör och en touch av havssalt och kanel.
Förra året gjorde jag ca 15 satser av denna smarriga kola, den flög ut ur huset till en massa gottegrisar runt om. I år blir det antagligen inga beställningar men tack alla ni som frågat, skulle det mirakulöst dyka upp en lucka så lovar jag att göra några kolor till er! Idag tar jag igen … Continued