Choklad, Kladdkakor, Tårtor

Chokladkaka med kaffe och chokladsmörkräm

0 röster

En riktigt maffig chokladkaka full av smak, sötma, sälta och hetta från cayennepeppar. Ja den är en perfekt kaka att servera när suget är stort för den mättar verkligen sötsuget!

Jag hade ett fantastiskt kaffe från Colombia i min kaffesmörkräm. Mild men med mycket smak, har du ett väldigt mörk rostat kaffe.. ja smaka då av så det inte tar över för mycket. Kakan blir godast efter en natt i kylen. 

Barnen var delade i vad de tyckte, den äldste gillar kaffesmaken men den lille petade bort krämen. Däremot fattade dom inte att det är chili i botten, haha! Älskar att gömma ingredienser. ÄLSKAR! DU kan absolut strö flingsalt över hela krämen om du gillar salt och sött lika mycket som jag gör.

Chokladkaka med kaffe och chokladsmörkräm

Chokladkaka med kaffe och chokladsmörkräm 

Ingredienser

Chokladkaka med kaffe och chokladsmörkräm

    Chokladkaka

    • 200 g mörk choklad
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 1 ½ dl strösocker
    • 1 ½ dl ljust muscovadosocker
    • 1 dl vetemjöl
    • 1 msk kakao
    • ½ tsk salt
    • ½ tsk cayennepeppar

    Kaffesmörkräm

    • ½ dl avsvalnat kaffe nybryggt
    • 150 g rumsvarmt smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 ½ dl florsocker
    • 1 nypa salt

    Garnering

    • Kaffebönor
    • Flingsalt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform (24cm) med bakplåtspapper. Hacka och smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron, tillsätt smöret och rör tills smöret och chokladen bladats helt, låt svalna lite. Vispa ägg, strösocker och muscovado i en bunke tills sockret lösts upp. Häll ner den smälta chokladen och blanda väl. Sikta ner vetemjöl, kakao, salt och cayennepeppar, vänd ner detta i smeten. Blanda tills du har en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter, kakan skall vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna lite och ställ sen i kylen, helst över natten.
    • Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite. Vispa upp det rumsvarma smöret fluffigt med kaffe, sikta i florsocker och fortsätt vispa. Häll ner chokladen med salt och vänd runt med slickepott tills du har en helt jämn kräm.
    • Bred ut kaffekrämen över kakan, garnera med kaffebönor, flingsalt och ätbara blommor om du har.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    2 Comments
    äldsta
    nyaste mest röstade
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Millie
    Millie
    4 år sedan

    Vill gärna baka denna kladdkaka men tror du missat skriva hur många ägg som ska vara i! 🙂

    Linn Utbult
    Reply to  Millie
    4 år sedan

    oj, tack för hökögat! 3 ägg, har lagt till det nu. Ha en fin helg!

    2
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x