Go Back

Chokladkaka med kaffe och chokladsmörkräm

Chokladkaka med kaffe och chokladsmörkräm 

Ingredienser

Chokladkaka med kaffe och chokladsmörkräm

    Chokladkaka

    • 200 g mörk choklad
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 1 ½ dl strösocker
    • 1 ½ dl ljust muscovadosocker
    • 1 dl vetemjöl
    • 1 msk kakao
    • ½ tsk salt
    • ½ tsk cayennepeppar

    Kaffesmörkräm

    • ½ dl avsvalnat kaffe nybryggt
    • 150 g rumsvarmt smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 ½ dl florsocker
    • 1 nypa salt

    Garnering

    • Kaffebönor
    • Flingsalt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform (24cm) med bakplåtspapper. Hacka och smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron, tillsätt smöret och rör tills smöret och chokladen bladats helt, låt svalna lite. Vispa ägg, strösocker och muscovado i en bunke tills sockret lösts upp. Häll ner den smälta chokladen och blanda väl. Sikta ner vetemjöl, kakao, salt och cayennepeppar, vänd ner detta i smeten. Blanda tills du har en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter, kakan skall vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna lite och ställ sen i kylen, helst över natten.
    • Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite. Vispa upp det rumsvarma smöret fluffigt med kaffe, sikta i florsocker och fortsätt vispa. Häll ner chokladen med salt och vänd runt med slickepott tills du har en helt jämn kräm.
    • Bred ut kaffekrämen över kakan, garnera med kaffebönor, flingsalt och ätbara blommor om du har.