
Pepparkakscookies med dumlekolor var liksom ”tvunget” att bakas då det är SÅ många som skall berätta för mig hur goda dom här kakorna är. Nyfikenheten tog över. Kakorna mer Werther´s chokladkola fick även lite salta mandlar på.

Jag visste nog innan att det inte skulle bli min absoluta favoritkaka MEN jag fattar grejen och idén är klockren. MÅNGA älskar den så KÖR om du är team ”stoppa godis i deg”. Känns det osmart att dela ett recept som jag inte älskar? Absolut inte, tänk om jag bara skulle dela mina egna favoriter. Trist och jag gillade verkligen den sega dumlekolan med flingsalt och liiite pepparkaka.


Tur att pepparkaksdegen var en god en, du hittar ett toppenrecept på pepparkaksdeg här! Men visst är dom förföriskt snygga ändå?
Pepparkakscookies med dumlekolor
Ingredienser
- 500 g pepparkaksdeg
- Ca 30 dumlekolor eller Werther´s chokladkola
- Några nypor flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Dela upp degen i ca 15 bitar, väg upp till 30 gram om du vill vara noggrann. Rulla varje bit till en boll, lägg i handflatan och tryck till med tummen ör att lägga i en dumlekola. Nyp degen över kolan och rulla ihop. Placera ut med mellanrum på plåten och platta till kakan lite. Tryck på en kola på toppen av kakan och grädda i ca 10 minuter. Strö lite flingsalt över.
- Kakorna får bäst konsistens om kolan fått stela lite efter gräddning, men smaken är ju delad så ät direkt eller låt dom sätta sig. Du bestämmer.
