Sötpotatisbröd
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl 180g
- 1 dl hasselnötsmjöl ca 45g
- 1/2 dl havregryn ca 20g
- 1 dl kokosflingor 35g
- 1 dl pumpafrön 60g
- 1 tsk malen kanel 3g
- 1/2 tsk gurkmeja 2g
- 1 tsk salt 6g
- 2 tsk bikarbonat 10g
- 1/2 dl hackade hasselnötter ca 30g
- ca 300 g sötpotatispuré se separat recept
- 2 dl filmjölk 200g
- 2-3 msk honung eller lönnsirap
- nötter, havregryn & pumpafrön till garnering
Instruktioner
Sötpotatispuré, gör så här!
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Dela en stor eller två små sötpotatisar på längden och lägg med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen till den är helt mjuk, ca 20-30 minuter. Dra av skalet och mosa till en grov puré. Låt svalna!
Sötpotatisbröd, gör så här!
- Klä en brödform med bakplåtspapper, låt ugnen vara på 200 grader varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även pumpafrön och nötter. Tillsätt pumpapuré, lönnsirap och filmjölk, rör till en jämn smet.
- Fyll formen med smeten och garnera med pumpafrön, kokos och havregryn.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, täck med folie om brödet börjat bli för mörkt.