Rabarberdessert i glas
Ingredienser
Rabarberkompott med hallon
- 3-4 st stjälkar rabarber ca 300g
- 2-3 msk limejuice ca 20g
- 2/3 dl strösocker (svartvinbärsbladsocker om du har) 60g
- 1/2 dl frysta hallon 30g
- 1 st urskrapad vaniljstång
Vaniljgrädde
- 3 dl vispgrädde 300g
- 1 msk florsocker
- 1/2 st urskrapad vaniljstång
Kaka te.x mandelkaka med brynt smör eller smulade kex.
Instruktioner
Rabarberkompott
- Skölj och skiva rabarbern i mindre kuber. Jag "skalar" dom bara om skalet är tjockt och träigt.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i ca 5 minuter på medelhög värme, ta bort från värmen och täck kastrullen med plastfolie.Låt svalna och plocka ur vaniljstången.
Vaniljgrädde
- Vispa grädden med florsocker och vanilj tills du har en lättvispad och len grädde.
Montering och garnering
- Varva valfri kaka/kex med grädde och kompott i ett glas, strö över smaksatt socker gärna svarvinbärsbladsocker. Servera direkt och njut!
Tips!
- Om du som jag sparar på alla kanter när du skär till kakor så har du redan en färdig kaka till denna dessert. Annars smula ner valfria kex, som digestivekex eller oreokakor kanske? Har du bullar i frysen så skär i små kuber och rosta av i ugnen med smör och socker några minuter. SÅ GOTT!