Kardemummasnittar på dinkelmjöl
Ingredienser
- 110 g smör (rumsvarmt)
- 1 dl muscovadosocker
- 1 st äggula
- 10 g ljus sirap
- 3,25 dl dinkelmjöl
- 2/3 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 1 tsk stött kardeummma
Garnering
- 1 msk stött kardeummma
- 0,5 dl strösocker
- 1 st äggvita
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C varmluft.
- Dela upp äggvita och äggula. Vispa smör, socker, äggula och sirap fluffigt i en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
- Dela degen i två - tre delar och rulla ut till längder som sen plattas till på plåten. Vill du ha ett mönster så tryck till med en gaffel.
- Blanda den stötta kardemumman och strösocker till garneringen. Vispa upp äggvitan med gaffel. Pensla längderna med äggvita och strö över kardemummasockret.
- Grädda ca 10 - 12 minuter i mitten av ugnen, de skall bli härligt gyllenbruna. Skär längderna på tvären när de fortfarande är varma och låt sen svalna på galler.