Frasiga plommonpajer med vaniljglass och mandelmassa är perfekt att svänga ihop snabbt.
Jag lägger mandelmassan i kylen så att jag enkelt kan hyvla med en osthyvel istället för att kleta och smula sönder den. Så den här lilla smarriga plommonpajen är busenkel att tillaga.
Håll koll på att du köper en smördeg som faktiskt innehåller smör, dom luras minst sagt. Hittar du inte en sån rulle med smör kan du köpa dom frysta arken istället men se till att kavla ut dom lite då dom är ganska tjocka. Här hittar du en ljuvlig mazarinpaj med plommon.
Frasiga plommonpajer
Ingredienser
Frasiga plommonpajer
- 8 pajer
Plommonpaj
- 1 ark färdig smördeg frysta ark funkar fint med
- 6 st plommon
- Ca 100g mandelmassa kylskåpskall
Äggpensling
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
- 1 nypa salt
½ dl rårörsocker till garnering
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 vanlig).
- Skölj, kärna ut och skär skivor av plommonen. Skär ut 8 rutor av smördeg med en pizzaslicer. Lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär en ram ca 1 cm bred runt varje ruta, nagga mittendelen med en gaffel. Skiva mandelmassa med en osthyvel och placera på rutan, fördela plommon på toppen.
- Vispa upp ägg, mjölk och salt lite lätt. Pensla kanten och strö över rårörsocker. Grädda i ca 15 minuter till kanten är frasig. Servera ljummen med vaniljglass.