Go Back

Frasiga plommonpajer

Ingredienser

Frasiga plommonpajer

  • 8 pajer

Plommonpaj

  • 1 ark färdig smördeg frysta ark funkar fint med
  • 6 st plommon
  • Ca 100g mandelmassa kylskåpskall

Äggpensling

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1 nypa salt

½ dl rårörsocker till garnering

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 vanlig).
    • Skölj, kärna ut och skär skivor av plommonen. Skär ut 8 rutor av smördeg med en pizzaslicer. Lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper.
    • Skär en ram ca 1 cm bred runt varje ruta, nagga mittendelen med en gaffel. Skiva mandelmassa med en osthyvel och placera på rutan, fördela plommon på toppen.
    • Vispa upp ägg, mjölk och salt lite lätt. Pensla kanten och strö över rårörsocker. Grädda i ca 15 minuter till kanten är frasig. Servera ljummen med vaniljglass.