Jojokakor, Choklad, Julrecept, Småkakor

Jojopepparkakor med chokladganache och lingon

0 röster

Jojopepparkakor med chokladganache och lingon är min senaste jojokaka med julsmaker. Ni som hängt med här ett tag vet att jag ÄLSKAR jojokakor. Så jag kommer nog aldrig sluta hitta på nya varianter.

Seg härlig mandelbotten med pepparkakssmak, krämig chokladganache som piffats med pepparkakssmak den med och sen syrlig lingonsylt. Underbar jojokaka som passar perfekt på julbordet!

Spana in skönheten.

Här hittar du till an av mina andra smarriga Jojokakor med pistage och lemoncurd!

Jojopepparkakor med chokladganache och lingon

Ingredienser

Mandelkakor

  • 10 dubbla kakor eller 20 ofyllda kakor
  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • ½ tsk nymalen kardemumma
  • 1 ½ msk pepparkakskrydda
  • Mandelsplitter till garnering

Chokladganache

  • 125 g chokladknappar
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk honung
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 25 g smör

1 dl lingonsylt till fyllning

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Börja med chokladganachen. Lägg chokladen i en bunke, koka upp grädden med honung. Häll grädden över chokladen, låt stå två minuter innan du rör ihop till en jämn smet. Rör i smöret ordentligt eller mixa med stavmixer. Plasta mot ytan och ställ i kylen minst två timmar. Häll ner i en spritspåse med rund tyll innan montering.
    • Klä två plåtar med bakplåtspapper, sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 vanlig) Riv mandelmassan på det grövsta, rör ihop med äggvita, pepparkakskrydda, kardemumma och strösocker i en bunke tills du har en jämn smet.
      Badda händerna i vatten och rulla en boll, lägg direkt på plåten. Upprepa tills du har ca 20st, 10 st på varje plåt då dom får gott om utrymme att växa i ugnen. Platta till lite med fingrarna. Strö över rikligt med mandelsplitter och grädda i ca 12-15 minuter, tills dom fått fin färg. Låt svalna helt innan du försiktigt lossar dom från pappret.
    • Placera ut kakorna och vänd på hälften, spritsa en ring med chokladganache runt kanten på botten. Klicka i lingonsylt med sked och tryck försiktigt på en kaka på toppen så du får fina dubbla kakor med smarrig fyllning i! Ställ i kylen en stund innan servering.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x